Levy ilman kyyneliä (2001)

– Tätä levyä tehdessä ei edes itketty kertaakaan, Erin miettii tyytyväisenä Nylon Beatin uuden levyn, Extremen julkistamistilaisuudessa Helsingin Tavastia-klubin naapurissa ravintola Ilveksessä.
– Mutta sen yhden biisin kanssa oli kyllä aika lähellä, oli toki myös tosi hyviä hetkiä. Kun äänitimme Sano jee -kappaletta, studion lattia oli täynnä kynttilöitä ja mieletön fiilis, Jonna täydentää.

Naikkareilla on syytä tyytyväisyyteen, sillä Extreme on jo tyttöjen viides platinalevy. Uuden levyn selkeästi rockimpi linja alkoi muodostua jo edellisen levyn valmistuessa.

– Demoa tehdessä aloimme miettiä valintaa diskon ja pop/rock -tyylisen musan väliltä. Uuden levyn musa sopii sitä paitsi keikoille aikaisempaa huomattavasti paremmin. Ei sitä kuitenkaan vielä tiedä mitä tehdään seuraavaksi, yhtä hyvin se voi olla heviä tai diskomusaa, tytöt miettivät.

Kahdesta laulajanuraa aloittelevasta ja kikattavasta tytöstä ei ole tietoakaan Extremen kannen megababe-tyylissä. Aikoinaan tytöt käyttivät stylistin palkkaamiseen tarkoitetut rahat shoppiluun Lontoossa. Onko myös uuden levyn kannen paljetein ja jenkkiraidoin varustettu tyyli neitien käsialaa?

– Käytämme nykyään kyllä myös stylistejä, mutta kannen vaatteet olivat sattumaa. Emme kyllä vapaalla käytä tuollaisia kuteita. No korkeintaan tota raidallista vois pitää, tytöt kommentoivat takanaan olevaa julistetta.

Kuvauspäivä on jäänyt myös muista syistä mieleen.

– Toi kuva otettiin saman aikaan kun WTC:n terrori-isku tehtiin. Joten oli aikamoinen sattuma, että olimme jenkkiväreissä samaan aikaan. Loppupäivän kuvauksissa ei paljon hymyilty, Naikkarit muistelevat.

Uuden levyn ensimmäisen sinkkulohkaisun Anna mulle myötä tehty video on jälleen lyhytelokuvamainen. Kiinnostaisiko näytteleminen tyttöjä jatkossa vielä enemmänkin?

– Pete Riski on ohjannut videoitamme ja se myös näkyy. Pete näki, että meistä on näyttelemään, vaikka eihän me sitä itsekään tiedetty. Me ollaan siitä tosi kiitollisia. Näytteleminen kiinnostaa, miksei, mutta ainakin tässä vaiheessa se on vielä aika kaukaista.

Nyt Nylon Beat panostaa musiikkiin ja vuoden vaihteen jälkeen Ms. Kosonen ja Ms. Koivisto nähtäneen myös ulkomailla.

Jätä kommentti